diumenge, 9 d’octubre del 2011

SÚPER-IAIES CUINERES!

Les nostres iaies son molt bones cuineres aqui teniu unes receptes per comprovar-ho:


IOGURT SENSE IOGURTERA per Maria Marsol (àvia de la Rita)
Ingredients:
-1 litre de llet
-1 iogurt
-2 cullerades de llet en pols                                                                      

Posarem a escalfar el forn de la cuina a 45ºC.
En un pot posarem la llet a escalfar a uns 40 – 42ºC, i quan hi arribi, la retirarem del foc.
Afegim la llet en pols i ho barrejarem bé. Seguidament li barrejarem el iogurt.
A part, preparem una safata fonda del forn amb dos dits d'aigua calenta.
Traspassem el preparat de llet a vasets individuals i els posarem dins la safata amb l'aigua.
Un cop tots els envasos plens, introduirem la safata dins del forn (apagat).
Així ho deixarem de 4 a 12 hores.



PATATES AMB BACALLÀ per Rosa Oliva (avia del David)

Ingredients:
Aquesta foto és la original
-Bacallà esqueixat
-Patates
-Pèsols
-Pebrot verd
-All
-Tomata ratllada
-Vi blanc
-Oli
-Aigua
-Julivert


Preparació:
Es posa en una cassola el oli el pebrot tallat petit el all i juliverd picat el bacallà la tomata rallada i el vi es deixa sofregir tres quarts d'hora a foc lent és fica les patates i els pessols i un bas daigua es deixa coure fins que les patates estigin toves.




PASTÍS DE XOCOLATA per Anica Deica (L'avia de la Ionela)


Ingredients:
-3 blats
-4 maduixes
-Nata
-2 ous
-5 pomes
-el seu ingredient secret


Preparació:
Primer nivell del pastís, poses les maduixes al plat, a continuació poses la xocolata darrera i després els ingredients.
poses la nata al pa de pessic i després les pomes s'han de retallar i les poses en el primer nivell .
Segon blat la xocolata i la nata amb les maduixes retallades.
Tercer nivell del pastís: posa el seu ingredient secret i així és més bo.




PASTIS DE POMA per a pepita tello (l'avia del Unai)


Ingredients:
-2 ous
-250 g oli girasol
-una cullaradeta de sucre avainillat                                    
-150 ml de llet
-170 g de farina
-3 g de llevat
-3 pomes golden
- sucre amb canella per espolvorejar




Preparació:
1.precalentar el forn a180º i engreixar un motlle rodo i posar farina
2.batre els ous ,sucre oli vainilla i canyella fins aconseguir una textura cremosa
3.barrejar la farina amb el llevat
4.afegir aquesta barreja i la llet a la crema anterior i remoure fins aconseguir una massas homogenia
5.abocar el motlle
6.pelar les pomes,tallarles en mitges llunes sense llavors i posarles damunt de la massa en rodo.Espolvorejar amb una mica de sucre barrejat amb canyella molta
7. fornejar 40 minuts,aproximadament o fins que estigui daurada.








COCA DE IOGURT per Cinta Estela (l'avia de la Maria)


Ingredients
-4 ous
--1 iogurt
-3 mesures de farina
-3 mesures de sucre
-1/2 iogurt d'oli de girasol
-anís                                                                   

Preparació:
Obre l'ou,  treu la closca, barrejar-ho amb tots els ingredients amb la batidora. Posa-ho amb un motlle al forn. Però no testiquis molt rato esperant, que amb uns 25 minuts, prou.
Quan ja hagin passat els minuts, Ja haureu acabat!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada