IOGURT SENSE IOGURTERA per Maria Marsol (àvia de la Rita)
Ingredients:
-1 litre de llet
-1 iogurt
-2 cullerades de llet en pols
Posarem a escalfar el forn de la cuina a 45ºC.
En un pot posarem la llet a escalfar a uns 40 – 42ºC, i quan hi arribi, la retirarem del foc.
Afegim la llet en pols i ho barrejarem bé. Seguidament li barrejarem el iogurt.
A part, preparem una safata fonda del forn amb dos dits d'aigua calenta.
Traspassem el preparat de llet a vasets individuals i els posarem dins la safata amb l'aigua.
Un cop tots els envasos plens, introduirem la safata dins del forn (apagat).
Així ho deixarem de 4 a 12 hores.
PATATES AMB BACALLÀ per Rosa Oliva (avia del David)
Ingredients:
Aquesta foto és la original |
-Patates
-Pèsols
-Pebrot verd
-All
-Tomata ratllada
-Vi blanc
-Oli
-Aigua
-Julivert
Preparació:
Es posa en una cassola el oli el pebrot tallat petit el all i juliverd picat el bacallà la tomata rallada i el vi es deixa sofregir tres quarts d'hora a foc lent és fica les patates i els pessols i un bas daigua es deixa coure fins que les patates estigin toves.
PASTÍS DE XOCOLATA per Anica Deica (L'avia de la Ionela)
Ingredients:
-3 blats
-4 maduixes
-Nata
-2 ous
-5 pomes
-el seu ingredient secret
Preparació:
Primer nivell del pastís, poses les maduixes al plat, a continuació poses la xocolata darrera i després els ingredients.
poses la nata al pa de pessic i després les pomes s'han de retallar i les poses en el primer nivell .
Segon blat la xocolata i la nata amb les maduixes retallades.
Tercer nivell del pastís: posa el seu ingredient secret i així és més bo.
PASTIS DE POMA per a pepita tello (l'avia del Unai)
Ingredients:
-2 ous
-250 g oli girasol
-una cullaradeta de sucre avainillat
-150 ml de llet
-170 g de farina
-3 g de llevat
-3 pomes golden
- sucre amb canella per espolvorejar
Preparació:
1.precalentar el forn a180º i engreixar un motlle rodo i posar farina
2.batre els ous ,sucre oli vainilla i canyella fins aconseguir una textura cremosa
3.barrejar la farina amb el llevat
4.afegir aquesta barreja i la llet a la crema anterior i remoure fins aconseguir una massas homogenia
5.abocar el motlle
6.pelar les pomes,tallarles en mitges llunes sense llavors i posarles damunt de la massa en rodo.Espolvorejar amb una mica de sucre barrejat amb canyella molta
7. fornejar 40 minuts,aproximadament o fins que estigui daurada.
COCA DE IOGURT per Cinta Estela (l'avia de la Maria)
Ingredients:
-4 ous
--1 iogurt
-3 mesures de farina
-3 mesures de sucre
-1/2 iogurt d'oli de girasol
-anís
Preparació:
Obre l'ou, treu la closca, barrejar-ho amb tots els ingredients amb la batidora. Posa-ho amb un motlle al forn. Però no testiquis molt rato esperant, que amb uns 25 minuts, prou.
Quan ja hagin passat els minuts, Ja haureu acabat!
Quan ja hagin passat els minuts, Ja haureu acabat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada